CASIO GBD-H1000

88

НОВИЯТ GBD-H1000

Искаш да научиш първи, когато вече е наличен?

Добави своя имейл във формата по-долу и ще си от първите, които ще бъдат информирани!

time is GBD H1000 4ER

ИЗМЕРВАНЕ НА ПУЛС

Оптичните сензори, които се намират на гърба на часовника осветяват кожата, чрез LED светлини. По този начин се улавя притокът на кръв под кожата и по този начин се отчита пулсът. Самото отчитане се случва, чрез оптичен светлинен сензор. Сензорът има обхват на пулс до 220 удара в минута. Технологията е следната: LED светлините преминават през кожата и вените под нея. В зависимост от обема кръв под сензора, светлините се абсорбират или отразяват. Оптичния сензор улавя отразената светлина и така се определя текущия пулс.

Има и още няколко екстри:

-Крачкомер;

-Компас;

-Алтиметър;

-Барометър;

-Термометър

Тези сензори измерват данните в реално време.

s squad

 

СЛЪНЧЕВО ЗАРЕЖДАНЕ

Времевият режим (включва проследяване на стъпка и функция за уведомяване) може да се захранва само със слънчево зареждане. Когато се зарежда около осем часа всеки ден при вътрешно флуоресцентно осветление (500 лумена) и зарежда в слънчев ден два часа седмично (10 000 лумена).

Постоянната работа във времеви режим (включва функции за проследяване на стъпки и уведомяване) може да се използва до 12 месеца без слънчева енергия.

В тренировъчен режим, часовника може да се използва непрекъснато за около 14 часа, при напълно заредена батерия.

56

ВОДОУСТОЙЧИВОСТ И УДАРОУСТОЙЧИВОСТ

Часовникът е с водоустойчив панел, който издържа до 20 бара. Удароустойчивата структура предпазва главния модул. Здравата и дълбока обвивка предпазва стъклото и бутоните от директен удар.

54

 

VO2max ИЗМЕРВАНЕ

Измерването на тази стойност става, чрез отчитане на пулса и скоростта на движение. Чрез тези две величини се калкулира максималното усвояване на кислород на килограм телесна маса за 1 минута. Тази величина отразява количеството кислород, което достига до мускулите чрез белия дроб. Това служи за показател за кардио-респираторните ви възможности, когато се опитвате да подобрите издръжливостта си при тичане или друг вид спорт. Колкото по-висок е вашия VO2max score, толкова е по-добро здравето ви и качеството на представяне в спортните дейности.

51

 

Подобрен дизайн за подобрена работоспособност и удобство по време на тренировка.

 

Части от смолист материал покриват металната рамка, за по-добра и удобна работа с бутоните.

Дизайнът е комбинация от смола и метал с уголемени бутони за измерване. Останалите бутони са двуцветни, изработени от нехлъзгащ материал за по-добра и лесна работа.

Задният капак е от фина смола с извита повърхност и уретановото парче ви осигуряват плавно прилягане на ръката.

Използват се  меки материали, осигурява подобрена вентилация с много отвори на каишката и се позволява фино регулиране на дължината.

34

Функционалност на GPS

Събира информация за текущата локация чрез GPS сателит. Измерва изминатото разстояние, скоростта и темпото. След като получи GPS сигнал, часовникът измерва данните или на всяка секунда или на всяка минута( втория вариант е по-енергоспестяващ). Превключването между двата режима на работа става лесно и бързо. Превключвате го според вашата активност. Примерно, ако тичате ще ви е нужна по бързо отчитане и ще по-удачно да измервате ежесекундно, ако правите дълги преходи, по-подящо и енергоспестяващо ще е ежеминутното обновяване на информацията. GPS събира данни от GLONASS и Michibiki, сателитните системи. GPS-ът ви позволява да проследявате своята активност. Не може да ви навигира до определена точка или адрес.

88

Апликация за телефон.

Тренировъчен план- Можете лесно да създадете седмични тренировъчни планове, пригодени според вашите поставени цели, като например влизане във форма за маратон, фитнес подобрение и т.н. Също така, може да поставите цел за диапазона на пулса, тренировъчно време, пробягана дистанция.

Интервални тренировки.

Интервалните тренировки, като HIIT или Табата могат да бъдат ръчно настроени, чрез приложението G-SHOCK Move app и пренесени към часовника. Могат да бъдат зададено от 8 серии и 5 рунда. Между всяка серия или рунд ще сте информирани чрез сигнален тон.

История на тренировките и боравене с информацията.

Информацията, анализирана от часовника се изобразаява и обработва в апликацията на телефона ви. По този начин вие може да забележите промени във вашата спортна форма и  текущия тренировъчен статус. По този начин може да си направите сравнителен анализ и да изградите своята бъдеща стратегия за тренировка.

Очаквайте скоро часовник Casio G-shock от ново поколение на конкурентна цена.

Очакваната дата за пристигането му в България е в перидода 08.06.2020-30.06.2020 г. Количествата ще са ограничениe

Разцветките, които ще се предлагат, може да видите по-долу.

Искаш да научиш първи, когато вече е наличен?

Добави своя имейл във формата по-долу и ще си от първите, които ще бъдат информирани!

Вашият коментар